Компаніївка
Переглядів: 334

Нагадуємо про звіт! Застосування праці громадян квотних категорій

Статтею 14 Закону України «Про зайнятість населення» визначено категорії громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (учасники бойових дій, окремі категорії молоді та батьків з дітьми, особи, звільнені з місць позбавлення волі, особи передпенсійного віку, діти-сироти).

Для працевлаштування таких громадян роботодавцям (юридичним особам) з чисельністю  понад 20 осіб встановлюється квота у розмірі 5 % середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік. Юридичним особам з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб встановлюється квота у розмірі не менше однієї особи (категорія – особи передпенсійного віку).

Наказом Міністерства соціальної політики України від 16.05.2013 № 271 (із змінами), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 31.05.2013 за № 841/23373, затверджено Порядок надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Роботодавці щороку, не пізніше 01 лютого після звітного року (за 2020 рік звіт необхідно подати не пізніше 01.02.2021), мають подавати до базових центрів зайнятості чи філій обласного центру зайнятості інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Додаткову інформацію та консультації щодо заповнення інформації можна отримати у базових центрах зайнятості та філіях обласного центру зайнятості.