Компаніївка
Переглядів: 808

Мешканці Кіровоградщини через борги перед дітьми позбулися земельних ділянок

07 05 19 03З початку року на Кіровоградщині на відкриті торги було виставлено 34 земельні ділянки, з них 14 успішно реалізували. Колишні власники позбулися права на них у зв’язку з багатотисячними боргами. Оскільки не змогли погасити їх самостійно, довелось попрощатися з майном.
Про це повідомив керівник юстиції Кіровоградщини Вадим Гуцул.
«Упродовж кількох місяців левова частка земельних ділянок була реалізована через борги з аліментів. Зокрема в західній частині Кіровоградщини після примусової реалізації майна понад 78 тисяч гривень від свого недобросовісного тата отримала 10-річна донька Ганна з Голованівського району. Чоловік не надавав своїй колишній родині фінансової підтримки впродовж 12-ти років. Аналогічна ситуація склалася і в Гайворонському районі. Там місцевий мешканець також позбувся землі, яку успішно купили на торгах. Завдяки цьому його донька Анастасія отримала більше 54 тисяч гривень аліментів», – розповів посадовець.
Згідно офіційних даних, реалізація відбувалася також і в зв’язку з банківськими боргами. Загалом із початку року шляхом проведення відкритих торгів земельних ділянок виручили майже 690 тисяч гривень.
«У травні також відбудуться торги з реалізації земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, а також будівництва чи обслуговування житлового будинку. Розташовуються вони в Кіровоградському, Олександрійському та Маловисківському районах», – резюмував Вадим Гуцул.