Компаніївка
Переглядів: 1334

МОЛОДЬ ДОСЛІДЖУЄ, АБИ ПОКРАЩУВАТИ СВОЮ ГРОМАДУ

iҐп ҐвҐЄвЁўiў ЉЇ iхўбмЄх Ја Ё

Молодь 8-ми громад-партнерів Програми DOBRE продовжує детективити:), а це молодіжні команди з Маловисківської, Смолінської, Компаніївської, Новоукраїнської, Помічнянської, Дмитрівської, Новопразької, Бобринецької громад.
Нагадаємо, що 16 листопада 2019 року відбувся базовий тренінг "Детективи громад", який тематично продовжив розпочаті у жовтні Молодіжні майстерні "Драйвери змін".
Мета детективів - навчитися досліджувати свою громаду на предмет доступності та якості надання адміністративних послуг, розробляти пропозиції щодо вирішення віднайдених проблем, аби органи місцевого самоврядування могли відреагувати і посприяти їх вирішенню. Важлива складова навчання - налагодження діалогу з представниками влади через офіційні інструменти участі, адже всі дослідники готують громадські звернення з пропозиціями до місцевих рад, підтверджуючи дослідження фактами.

КОМПАНІЇВСЬКА МОЛОДЬ В ДІЇ

Презентація дослідження юних детективів Компаніївської громади відбулася 24 січня 2020 року.
Ініціативна група з молодіжних працівниць та представників учнівського парламенту досліджувала якість надання послуг на автостанції у Компаніївці, аналізувала стан безпеки і доступності у громадських просторах Компаніївки.
За результатами дослідження були упорядковані пропозиції, які вже було обговорено з учнівською молоддю, вчителями та представниками Компаніївської селищної ради під час зустрічі в рамках програми "Молодіжний працівник в ОТГ". Обговорення було продуктивним, а пропозиції - доповненими.
Далі команда детективів (Вячеслава Тюпа, Ярослава Дишлова та Олена Ващенко) готує офіційне громадське звернення на голову селищної ради, аби виявлені проблеми були вирішені.
"Ми проаналізували стан освітлення біля монументу у центрі селища, якість сервісних послуг нашої автостанції, безпеки доріг та переходів у центрі селища. Побачили, що є гарним і таким, що задовольняє потреби жителів, але й помітили недоліки чи проблеми, які можна вирішити спільними зусиллями. Наприклад, відсутність пішохідних зебр біля автостанції та від школи, недостатня освітленість та великі ями на дорозі біля автостанції, які створюють незручності та підвищують небезпеку" (Олена Ващенко).iҐп ҐвҐЄвЁўiў ЉЇ iхўбмЄх Ја Ё 2iҐп ҐвҐЄвЁўiў ЉЇ iхўбмЄх Ја Ё 3iҐп ҐвҐЄвЁўiў ЉЇ iхўбмЄх Ја Ё 4iҐп ҐвҐЄвЁўiў ЉЇ iхўбмЄх Ја Ё 5
Панасюк Юрій, секретар Компаніївської селищної ради, наголосив, що такі дослідження дуже цінні і важливо, коли пропозиції конструктивні. Запропонував, аби молодь системно проводила подібні дослідження.
Відеозапис презентації детективів: https://cutt.ly/JrUmsKl
Дослідження своєї громади команда детективів здійснювала в рамках проекту "Голос громади у місцевому самоврядуванні" Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), який втілюють на Кіровоградщині Спілка «Громадські ініціативи України» та Агенція сталого розвитку "Хмарочос".
#DOBRE
#ДобріЗміниДляГромади