Компаніївка
Переглядів: 1309

№349 Про затвердження програми розвитку дорожнього руху та його безпеки на 2019-2025 роки


КОМПАНІЇВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
КОМПАНІЇВСЬКОГО РАЙОНУ
КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ
дев’ятнадцятої сесії селищної ради
восьмого скликання

від 18 грудня 2018 року №349

смт Компаніївка

Про затвердження програми розвитку дорожнього
руху та його безпеки на 2019-2025 роки

Відповідно до п.22 ч.1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Наказу Президента України від 20.11.2007 №1121 «Про невідкладні заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху», з метою запобігання дорожнього травматизму, зміцнення дисципліни учасників дорожнього руху на вулицях селищної об’єднаної територіальної громади, підвищення безпеки дорожнього руху, поліпшення стану утримання вулично-дорожньої мережі ОТГ,

селищна рада
ВИРІШИЛА:

1. Затвердити селищну програму розвитку дорожнього руху та його безпеки на 2019 - 2025 роки (додається).
2. Контроль виконання рішення покласти на постійну комісію з питань прав людини, законності, депутатської діяльності і етики, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг.

 

Селищний голова О.Маслюков

Результати голосування:
«За» - 18
«Проти» - 0
«Утримались» – 0
Не брав участь у голосуванні - селищний голова Маслюков О.А.
№ п/п Прізвище, ім’я, по батькові депутата Вибір
1 Басиста Людмила Вікторівна ЗА
2 Вороний Олександр Леонтійович ЗА
3 Вьюн Оксана Василівна ЗА
4 Даум Катерина Володимирівна ЗА
5 Довгопола Тетяна Миколаївна ЗА
6 Дончук Олеся Анатоліївна ЗА
7 Доцюк Ігор Вікторович ЗА
8 Коломієць Світлана Олександрівна ЗА
9 Луговська Валентина Василівна ЗА
10 Лушний Іван Іванович ЗА
11 Льошенко Валерій Миколайович ЗА
12 Панасюк Юрій Іванович ЗА
13 Петрова Наталія Миколаївна ЗА
14 Прищепа Павло Іванович ЗА
15 Сервінський Олександр Володимирович ЗА
16 Сивирин Світлана Василівна ЗА
17 Фролова Анна Миколаївна ЗА
18 Шмега Михайло Богданович ЗА

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням сесії селищної ради
від 18 грудня 2018 року №349

Програма розвитку дорожнього руху та його безпеки на 2019-2025 роки

І.Загальна частина
В умовах прискорення темпів автомобілізації, високої інтенсивності дорожнього руху особливої уваги потребує проблема забезпечення безпеки дорожнього руху, вирішення якої спрямоване на збереження і здоров’я громадян. Незважаючи на заходи, що проводяться відділеннями ПОЛІЦІЇ, організаціями селища щодо забезпечення безпеки дорожнього руху ситуація з аварійністю на селищних шляхах залишається складною. Основними причинами, що впливають на стан аварійності є значне збільшення транспортних засобів та інтенсивності руху на дорогах та вулицях селища, невідповідність їх геометричних параметрів вимогам норм, правил та стандартів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, наявність ямковості та розрушень покриття проїзної частини, відсутність облаштованих тротуарів на більшості вулиць селища, недостатня кількість дорожніх знаків. Низькою залишається дисципліна учасників дорожнього руху. Поява на ринку транспортних послуг приватних перевізників, які не мають профільної освіти та досвіду організацій перевезень, погіршує стан безпеки на дорогах. Підприємствами, установами, організаціями не в повному обсязі виконуються вимоги Закону України «Про дорожній рух» в частині навчання населення безпечній поведінці на вулицях та дорогах. На стан аварійності в селищі також впливає і слабка матеріально-технічна база відділу ПОЛІЦІЇ, мала чисельність особового складу.
ІІ.Мета Програми
Селищна Програма розвитку дорожнього руху та його безпеки на 2019-2025 рр. спрямована на запобігання дорожньому травматизму, вжиття заходів щодо усунення причин та умов, які сприяють аварійності на дорогах, зміцнення дисципліни на вулицях селища, посилення безпеки дорожнього руху, поліпшення експлуатаційного стану доріг, вулиць, залізничних переїздів, вивчення та дотримання всіма громадянами Правил дорожнього руху, захисту життя і здоров’я його учасників, профілактику та попередження злочинності, пов’язаної з транспортними засобами, досягнення належного рівня фінансового і матеріально-технічного забезпечення у сфері безпеки дорожнього руху.
ІІІ.Завдання та очікувані результати реалізації Програми
Для реалізації Програми, розроблено заходи спрямовані на удосконалення роботи відповідних служб, усунення причин виникнення ДТП, підвищення якості допомоги потерпілим у ДТП. Реалізація заходів може бути досягнута за умов:
- проведення систематичних перевірок виконання вимог законодавства в частині забезпечення безпеки дорожнього руху;
- формування у різних груп учасників дорожнього руху усвідомлення необхідності дотримання належної дисципліни та удосконалення процесу навчання правил поведінки на дорогах;
- підготовки та випуск спеціалізованих програм на базі використання існуючих систем радіотрансляції та телебачення, газет, розповсюдження друкованої продукції з питань безпеки дорожнього руху;
- проведення у належний стан доріг, вулиць, залізничних переїздів;
- розроблення та впровадження комплексних схем організацій дорожнього руху на вулично-шляховій мережі селища для запобігання виникненню місць концентрації ДТП і затримки руху автотранспорту на перехрестях.
ІV.Фінансове забезпечення Програми, організація управління і контролю заходам її виконання
Фінансування заходів програми передбачається здійснювати за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів, власних коштів підприємств, позабюджетних та інших фондів на основі щорічних розрахунків відповідних структурних підрозділів. Система фінансового забезпечення повинна створити стабільні умови для вдосконалення безпеки дорожнього руху, забезпечення безпечних і комфортних умов руху та вулично-дорожній мережі. Контроль за виконання заходів Програми, координацію діяльності по її реалізації покласти на виконавчий комітет Компаніївської селищної ради.
Комплекс організаційних заходів та завдань (цільових проектів) щодо реалізації програми
№ п/п Зміст заходів Виконавці Терміни та джерела фінансування
1. Забезпечити переоснащення дорожньої мережі селища сучасними засобами регулювання дорожнього руху, в тому числі – дорожніми знаками і покажчиками напрямків руху виконком селищної ради, селищний бюджет.
2. Організувати проведення аналізу дорожньо-транспортних пригод і матеріалів комісійних обстежень вулично-дорожньої мережі селища. Забезпечити розроблення комплексу першочергових заходів щодо підвищення безпеки дорожнього руху, їх фінансування і реалізацію, насамперед у місцях концентрації ДТП, а також у місцях, де знаходяться загальноосвітні навчальні заклади, виконком селищної ради, відділ освіти 2019 – 2025, місцевий бюджет.
3. Розробити проект організації дорожнього руху в смт Компаніївка, виконком селищної ради 2019 – 2025, місцевий бюджет та інші джерела не заборонені законодавством.
4. Відповідно до аналізу аварійності забезпечити нанесення пішохідних переходів, острівців безпеки, тротуарів, піднятих над рівнем проїзної частини. Забезпечити впровадження засобів примусового зниження швидкості в місцях знаходження дитячих і навчальних закладів Виконком селищної ради, відділ освіти 2019 – 2025, місцевий бюджет та інші джерела не заборонені законодавством.
5. З метою недопущення зростання рівня дорожньо-транспортного травматизму на автодорогах та вулицях в темну пору доби, здійснити заходи щодо приведення рівня освітленості вулиць і доріг селища до нормативних вимог. Виконком селищної ради, КП «Благоустрій смт Компаніївка» 2019 – 2025, місцевий бюджет та інші джерела не заборонені законодавством.
6. Провести інвентаризацію штучних споруд, розташованих на дорогах та вулицях селища. Прийняти міри по демонтажу споруд, встановлених без належного оформлення документів та всупереч діючих норм. виконком селищної ради 2019 – 2025, місцевий бюджет та інші джерела не заборонені законодавством.
7. Провести повний комплекс робіт з реконструкції та капітального ремонту покриття для вдосконалення дорожніх умов на дорогах селища, на ділянках концентрації дорожньо-транспортних пригод, з метою усунення причин їх виникнення, зокрема встановити засоби регулювання дорожнього руху. Виконком селищної ради 2019 – 2025, місцевий бюджет та інші джерела не заборонені законодавством.
8. Надання допомоги органам ПОЛІЦІЇ щодо вирішення питань безпеки дорожнього руху, забезпечення безумовного виконання всіх її приписів. Виконком селищної ради, відділ ПОЛІЦІЇ селища 2019 – 2025, місцевий бюджет та інші джерела не заборонені законодавством.
9. Проведення ямкового ремонту вулиць селища виконком селищної ради 2019–2025, місцевий бюджет та інші джерела не заборонені законодавством.
10. Здійснити заходи із запровадженням дорожньої розмітки та дорожніх знаків з використанням сучасних світлоповертаючих матеріалів 5-го покоління, встановлення відеокамер для наглядом за дотриманням правил дорожнього руху, виконком селищної ради 2019 – 2025, місцевий бюджет та інші джерела не заборонені законодавством.

Додаток 1

Заходи селищної
програми розвитку дорожнього руху та його безпеки на 2019-2025 роки підвищення експлуатаційних показників та рівня безпеки на автомобільних дорогах загального користування

№ п/п

Зміст

Виконавці, термін виконання

Обсяги фінансування

Джерело фінансування

2019-2025 роки

1

2

3

4

5

1

Корегування схеми організації дорожнього руху, у тому числі схем маршрутного орієнтування на мережі вулиць смт Компаніївка та їх впровадження.

Виконком селищної ради, постійно протягом 2019-2025 років

в межах бюджетного фінансування

місцевий бюджет та інші джерела не заборонені законодавством

2

Придбання дорожніх знаків згідно схеми маршрутного орієнтування смт Компаніївка

Виконком селищної ради, постійно протягом 2019–2025 роки

в межах бюджетного фінансування

місцевий бюджет та інші джерела не заборонені законодавством

3

Відновлення дорожньої розмітки

КП «Благоустрій смт Компаніївка» постійно протягом 2019-2025 років

в межах бюджетного фінансування

місцевий бюджет та інші джерела не заборонені законодавством

4

Влаштування елементів примусового зниження швидкості

КП «Благоустрій смт Компаніївка» постійно протягом 2019-2025 років

в межах бюджетного фінансування

місцевий бюджет та інші джерела не заборонені законодавством

5

Встановлення відеокамер спостереження за дотриманням правил дорожнього руху

Ліцензовані організації в даній сфері господарювання постійно протягом 2019 - 25 років

в межах бюджетного фінансування

місцевий бюджет та інші джерела не заборонені законодавством

6

Проведення ямкового ремонту вулиць селища

КП «Благоустрій смт Компаніївка» ІІ–ІV кв. 2019–2025 роки

в межах бюджетного фінансування

місцевий бюджет та інші джерела не заборонені законодавством

7

Повний комплекс робіт з реконструкції та капітального ремонту покриття для вдосконалення дорожніх умов на дорогах селища

Ліцензовані організації в даній сфері господарювання ІІ – ІV кв. 2019–2025 роки

в межах бюджетного фінансування

місцевий бюджет та інші джерела не заборонені законодавством