Компаніївка
Переглядів: 1511

№ 30 Про встановлення плати для батьків за перебування дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах

УКРАЇНА
КОМПАНІЇВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ
четвертої сесії селищної ради
сьомого скликання

23 грудня 2015 року № 30

смт Компаніївка

Про встановлення плати для
батьків за перебування дітей
у комунальних дошкільних
навчальних закладах

Заслухавши інформацію селищного голови Маслюкова О.А., на виконання Закону України "Про дошкільну освіту", пункту 5 постанови Кабінету Міністрів України від 26.08.2002 N 1243 "Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів" та п.2.3. наказу Міністерства освіти та науки від 21.11.2002 року №667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах» зі змінами від 27.07.2003 року № 490 та від 25.07.2005 року № 431 та згідно ст. 17 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

С Е Л И Щ Н А Р А Д А
В И Р І Ш И Л А:

1. Затвердити плату за харчування дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах в розмірі, що не перевищує 65 відсотків у міській місцевості та 40 відсотків у сільській місцевості від вартості харчування на день з 01 січня 2016 року.

2. Розмір плати зменшується ще на 50 відсотків для батьків, у сім'ях яких троє і більше неповнолітніх дітей.

3. Від плати за харчування дітей звільняються батьки або особи, які їх замінюють, у сім'ях, в яких сукупний дохід на кожного члена за попередній квартал з урахуванням індексу зростання цін не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму.

4. Звільнити на 100 % від оплати за харчування дітей, які відвідують дитячі навчальні заклади селища, батьки яких є учасниками антитерористичної операції.

5. Зменшення розміру плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах проводиться щорічно і може переглядатися на протязі року, але не більше одного разу, та запроваджується в місячний термін після подання відповідних документів (довідок про сукупний дохід кожного члена сім'ї за попередній квартал, виданих за місцем отримання доходів, і довідки про склад сім'ї, виданої селищною радою.

6. Якщо представлені батьками документи, перелічені в пункті 5, викликають сумнів щодо їх достовірності, керівник дошкільного навчального закладу може зробити запит до підприємств, організацій, установ, які видали довідки, щодо необхідних уточнень.

7. Контроль за виконання цього рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань бюджету.

Селищний голова О. Маслюков